Selettra KZ Digitale ontsteking Piaggio 2takt (met 2 curves)

Dubbelklik op de afbeelding voor een groter formaat

Zoom Out
Zoom In

Meer afbeeldingen

Selettra KZ Digitale ontsteking Piaggio 2takt (met 2 curves)

Wees de eerste! Review dit product

Selettra KZ digitale ontsteking Piaggio 2T. Nieuwste type met 2 verschillende curven en een lichter vliegwiel. Optioneel zwaarder te maken met verzwaringsplaten. Geschikt voor dragrace en race. Perfecte afstelling mogelijk en een digitaal tijdstip van ontsteken. Voorzien van 'PVL 464228 Curve', deze curve is goed geschikt voor 70cc en 100 cc 2-takt motorblokken.

Beschikbaarheid: ✔ Voorradig (1-3 werkdagen)

€ 309,95
€ 309,95
Details

Nieuwste ontsteking van Selettra, dé Selettra KZ digitaal met een bijgeleverde CDI voorzien van 2 verschillende curves, zodat deze perfect afgesteld kan worden.
De nieuwe digitale ontsteking van Selettra wordt inmiddels ook door andere merken verkocht, zoals R&D. Wij kopen deze rechtstreeks bij de importeur in en kunnen daarom een zeer scherpe prijs bieden. Het mooie is dat deze complete ontsteking wordt geleverd met een CDI die geprogrammeerd is met de welbekende curve die ook in de PVL 464228 CDI zit. Deze '464228 Curve' is al jaren een geliefde curve voor race en dragrace doeleinden voor 70cc en 100cc 2-takt blokken.

De nieuwe ontsteking heeft een lichter vliegwiel waardoor de gas reactie nog beter is. Voor enkele setup's is een zwaarder vliegwiel wenselijk, je kunt er daarom een extra verzwaringsplaat op plaatsen indien gewenst (niet bijgeleverd). Het verzwaren van het vliegwiel kan in 2 stappen. De eerste verzwaring is een plaat met dezelfde diameter als de rotor zelf, hierdoor wordt het roterende deel wat zwaarder en komt het overeen met een 'normale' rotor (bijvoorbeeld PVL / Malossi). Wil je een nog zwaarder vliegwiel kan je er nog een plaat op monteren. Zie de optionele producten.
Selettra bewijst zich al jaren door haar kwaliteit en vele andere fabrikanten gebruiken deze KZ10 ontsteking dan ook als basis voor een 'eigen' ontsteking. Een voorbeeld hiervan is Malossi. Malossi gebruikt deze nieuwe stator voor de nieuwste generatie ontstekingen. En bij de oudere serie gebruikte Malossi ook de stator van Selettra.

Stabiele vonkspanning, zelfs bij toerentallen tot 20.000 rpm.

Voordelen van de Selettra digitale ontsteking Piaggio;

 • 2 verschillende ontstekingscurves
 • Digitale ontstekingsafstelling
 • Aansluiting voor kill-switch direct op de CDI / bobine
 • Eenvoudige afstelling
 • Compleet geleverd met bobine / CDI -unit
 • Licht vliegwiel met kleine diameter (48mm) eventueel te verzwaren met extra platen

Geleverd met de delen zoals omschreven bij 'leveringsomvang'. Het afstellen van deze ontsteking is erg eenvoudig, wij raden aan een micrometer te gebruiken.

Veranderen van curve: (Curve 1 = PVL 464228 / Curve 2 = Stage6 464250) In eerste instantie is de Curve1 actief wanneer de groene kabel niet aangesloten is. Als de groene kabel aan massa wordt aangesloten is Curve 2 in gebruik.

Leveringsomvang;

 • Digitale CDI / Bobine KZ10 voor SD201
 • Selettra stator met 3200 windingen, diameter 94mm KZ
 • KZ rotor Piaggio (conus 1:5)
 • Adapterplaat Piaggio 50 (94mm)

Optioneel mee te bestellen

 • Verzwaringsplaat 1 = Edelstaal 95 gram en diameter 48 mm (diameter gelijk aan rotor)
 • Verzwaringsplaat 2 = Edelstaal 195 gram en diameter 85 mm (kan niet gebruikt worden zonder verzwaringsplaat 1)
 • Bougiedop PVL

Afstellen Selettra KZ ontsteking;

 1. Zuiger op bovenste dode punt (TDC)
 2. dan de streep op de rotor gelijk zetten met de streep op de positie van de stator zoals aangeduid in de afbeelding.
Extra informatie
Artikelnummer dm-selettra-kz-pia